Szénsemleges lesz Japán 2050-re

Szénsemleges lesz Japán 2050-re

Szénsemleges lesz Japán 2050-re

Japán 2035-ig kivezeti a dízelautókat, és 2050-re szénsemleges lesz

Átfogó zöldítési tervet jelentett be a japán kormány pénteken. A fő cél az, hogy 2050-re az ország karbonsemlegessé váljon, és évente 1800 milliárd dolláros növekedést produkáljon a zöld gazdaság. Ez több mint tízszerese a jelenlegi magyar GDP-nek.

Az úgynevezett „zöld növekedési stratégia” elsősorban az autóiparra és a hidrogén felhasználására koncentrál a Reuters összefoglalója szerint. Japán ezzel a programmal csatlakozik a világ vezető hatalmaihoz, elsősorban az Egyesült Államokhoz, Kínához és az Európai Unióhoz az ambiciózus klímacélok megfogalmazásában, és a koronavírus-járvány által okozott gazdasági károk helyreállításánál is kiemelt szerepet szán a zöld beruházásoknak.

 A tokiói kormány adókedvezményekkel és egyéb támogatásokkal fogja ösztönözni a vállalatokat arra, hogy zöld beruházásokat hajtsanak végre. A tervek szerint ezek már 2030-ra 90 billió jen értékben fognak hozzájárulni a japán gazdaság növekedéséhez. Ez a jelenlegi magyar GDP több mint ötszöröse.

Ha sikerül teljesíteni a stratégiában megfogalmazott vállalásokat, 2050-re már 190 billió jenes, azaz 1800 milliárd dolláros növekedést produkál majd évente a zöld gazdaság Japánban. A beruházásösztönző alap szintén hatalmas, 2 billió jennel fogják támogatni az innovatív vállalatokat.

Hozzászólás írása

Az e-mail címe nem lesz publikálva. A kötelező mezők *-al vannak megjelölve.

Környezetvédelem 

az általunk forgalmazott energiamegtakarítási, energiahatékonysági rendszerek és tanácsadói tevékenységünk csökkentik a felhasználandó energiamennyiséget, csökkentik az energia előállítása során keletkező káros anyagok kibocsátását is...

Cégünk 

"ENERGIAKÖLTSÉGEK csökkentése"
- a Future Energy Kft. mottója.
Cégünk az energiaköltségek optimalizálása területén, mint energetikai rendszer integrátor olyan irányítási és szabályzási eljárásokat és technológia megoldásokat tervez valamint ehhez szállít eszközöket, amelyek hozzájárulnak ügyfeleink hatékony és költségcsökkentő energiafelhasználáshoz, és jelentős mértékben segítik az üvegházhatást fokozó gázkibocsátás csökkentését...

Impresszum 

Future Energy Kft.
Gyula u. 17. 
1039 Budapest
Magyarország

Tel. +36 1 436 5171
Fax +36 1 436 5172