SMART ENERGY VISION

SMART ENERGY VISION – energia menedzsment okos mérőkkel

Az energia takarékosság megvalósításának második pillére, hogy tudjuk mennyit és milyen értékekhez képest lehet megtakarítani. Ehhez elengedhetetlen, hogy megfelelő időközönként mérjük az energiahordozók fogyasztást.

SMART ENERGY VISION egy could alapú, real-time energia menedzsment rendszer, amely a legteljesebb portfolióját biztosítja a energia menedzsment megoldásoknak.

SMART ENERGY VISION egy vállalati szintű, Oracle platformon és innovatív technológián működő rendszer, amely az energia felhasználás minden területét átfogja az rendszer beépített üzleti intelligenciára épülő funkcionalitásával. A rendszer alkalmas arra, hogy a felhasználók nagy pontossággal mérjék, valós időben – real-time – monitorozzák az elektromos és egyéb vezetékes közművek felhasználását, a megújuló és zöld energia termelést és fogyasztást, maximalizálják a energia hatékonyságot és megbízhatóságot valamint a pénzügyi ellenőrzést.

Az energia mennyiségének felhasználása a legtöbb esetben nem érzékelhető és nem megjeleníthető a felhasználó számára. Ezért is nagy jelentőségű minden olyan visszacsatolás amely láthatóvá és kézzelfoghatóvá teszi a felhasználó számára az energia fogyasztás mennyiségét és költségeit.

Általános dolog , már önmagában az energia menedzsment rendszerek direkt visszacsatolása a felhasználó felé 5-15% megtakarítást eredményez további beruházások nélkül. Egyszerűen az információ birtoklása és a tenni akarás sarkallja odafigyelésre a felhasználót. A legtöbb embernek és vezetőnek csak homályos elképzelései vannak arról, hogy mennyi energiát használnak fel különböző célra és időben, ezért nem is tudják, hogy milyen fajta változtatásokat csinálhatnának a napi tevékenységükben vagy ruházhatnának be hatékonyság növelésébe.

Rugalmasan kezeli az egyes hálózatkép változatokat, mérendő mennyiségeket és azok darabszámát, valamint az adatfeldolgozást és továbbítást. A rendszer moduláris felépítésű, akár több száz pontig terjedő mérő és szabályzási pont esetén is gazdaságosan telepíthető. Több, egymástól távol lévő, telephelyet is képes kezelni.

SMART ENERGY VISION nagy mértékben növeli az energia felhasználás visszacsatolásának hatékonyságát a tulajdonosok, vezetők és rendszer felhasználói számára egyaránt. Különösen azzal, az energia menedzsment rendszerek tisztán érthető referencia értéket biztosítanak a számlák ellenőrzéséhez és akár az ISO 50001 Energia menedzsment Irányítási rendszer céljainak és követelményeinek eléréséhez.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper.

Albert Einstein

SMART ENERGY VISION egy olyan platform, amely alkalmas a real-time adatok mérésére bármely típusú fogyasztásmérőből vagy akár zöld energiát előállító eszközből. A mérés helyszínén installált PLC eszközök és a redundáns OPC technológia felhasználása lehetővé teszi a mért adatok összegyűjtését a legújabb okos mérőkből vagy a régebbi mérő típusokból is akár egy ipari, erős elektromágneses térben lévő környezetből is.

A beépített M2M és IoT kommunikációs technológiák segítségével mért és javított adatok a Could adattárházban vagy helyi szerverbe kerülnek tárolásra.

SMART ENERGY VISION biztosítja a felhasználóknak a egyedi igényekre szabható fogyasztási riportokat és elemzéseket vagy előre üzemezett menedzsment kivonatokat, mint a karbon lábnyom riport vagy főbb teljesítmény mutatókat.

SMART ENERGY VISION alkalmas arra, ha a mért területen felvett energia mennyisége megközelíti az előre meghatározott határértéket egy többfokozatú teherledobást hajt végre a rendszer és különböző riasztásokat és értesítéseket küld a karbantartó és üzemeltető csapat részére.

SMART ENERGY VISION  monitoring felülete tartalmaz historikus, valós idejű  – real-time – tervezett adatokat megjelenítő felületet széleskörű grafikus funkcionalitással. Könnyedén készíthetünk CO2 lábnyom kalkulációt, Üvegházhatú gázkibocsátás összegzést, KPI – főbb teljesítmény mutatók – riportot.

SMART ENERGY VISION  energia menedzsment rendszert fejlett elemzői készlete lehetővé teszi, hogy támogassa a vezetést és a műszaki döntéshozókat az energia felhasználás hatékonyabbá tételében, termelési, szolgáltatási költségek pontos meghatározásában, termelési egységenként, költség allokációban és a pénzügyi és vállalatirányítási rendszerekhez való csatlakozásban.

A SMART ENERGY VISION monitoring felületein a historikus, a valós idejű, és a tervezett fogyasztási adatok egyaránt grafikus formában jeleníthetők meg. Egyszerűen készíthetők CO2 és üvegházhatású gázkibocsátás riportok, valamint KPI jelentések.

A SMART ENERGY VISION energiamenedzsment rendszer által kínált elemzőeszközök lehetővé teszik a vezető és műszaki döntéshozók munkájának támogatását, az energiafelhasználás hatékonyabbá tételét, valamint a termelési, szolgáltatási költségek pontos meghatározását.

A SMART ENERGY VISION által készített jelentések adatai közvetlenül importálhatók a pénzügyi, illetve vállalatirányítási rendszerbe, így segítve a pontosabb költségfelosztást.

Környezetvédelem 

az általunk forgalmazott energiamegtakarítási, energiahatékonysági rendszerek és tanácsadói tevékenységünk csökkentik a felhasználandó energiamennyiséget, csökkentik az energia előállítása során keletkező káros anyagok kibocsátását is...

Cégünk 

"ENERGIAKÖLTSÉGEK csökkentése"
- a Future Energy Kft. mottója.
Cégünk az energiaköltségek optimalizálása területén, mint energetikai rendszer integrátor olyan irányítási és szabályzási eljárásokat és technológia megoldásokat tervez valamint ehhez szállít eszközöket, amelyek hozzájárulnak ügyfeleink hatékony és költségcsökkentő energiafelhasználáshoz, és jelentős mértékben segítik az üvegházhatást fokozó gázkibocsátás csökkentését...

Impresszum 

Future Energy Kft.
Gyula u. 17. 
1039 Budapest
Magyarország

Tel. +36 1 436 5171
Fax +36 1 436 5172